Duelighedskursus

DKK 8.500,00

6-dages duelighedskursus i København.

Hvis du har spørgsmål kan du skrive en mail til duelighed@mocean.dk

Bemærk at du kun kan bestille ét duelighedskursus ad gangen i samme bestilling, da vi skal bruge navn og kontaktoplysninger på alle individuelle deltagere (informationerne skal bl.a. bruges til fremsendelse af yderligere praktiske informationer samt oprettelse af login til eLearning)

Ryd

Varenummer (SKU): N/A Kategori:

Lær at sejle
Glæden ved at sejle stiger i takt med, at man ved hvordan man betjener sejl og udstyr ombord på en båd – det handler om tryghed ved vind, vand, båd og udstyr. Følelsen af at sætte sejl og efterfølgende mærke vindens kraft omsat til fart i båden er en skøn følelse. At udstikke en kurs mod en ø mange tusinde sømil væk og så ramme den specifikke ø tyve dage senere, det føles rigtig godt. At styre efter stjernerne på en nattevagt sætter tankerne i gang og man føler sig priviligeret over at være i live og tilstede lige der bag rattet.

Vi har i mOcean oplevet stor interesse for at lære at sejle en båd, og vi har nu endelig mulighed for at udbyde duelighedskurser til dig, der vil lære at sejle fra bunden.

Hvad er et duelighedskursus:
På et duelighedskursus lærer du den basale teoretiske og praktiske viden til at begå dig på havet i en sejlbåd. Dette indebærer blandt andet viden omkring navigation, søvejsregler og praktisk sejlads, som er den obligatoriske del af et duelighedsbevis.

På et duelighedskursus hos mOcean tilbyder vi derudover muligheden for at opleve livet ombord på en sejlbåd til fulde. Kurserne afholdes over 6 dage, hvor man påmønstrer båden og sejler ud i Danmark for at lære de forskellige aspekter af sejlads. På denne måde er der rig mulighed for at prøve at sejle om natten, ligge for anker, lave mad under sejlads og opleve det tætte sociale fællesskab, der opstår ombord. Man får en smagsprøve på tursejlerlivets glæder og udfordringer.

Hvorfor et sammenhængende 6-dages kursus:
Hos mOcean har vi en ambition om at udbrede glæden og kærligheden til havet, sejlads og sociale fællesskaber. Ved at tilbyde kurset over 6 dage får man som elev en unik mulighed for at afprøve sejlads over en længere periode, og dermed få fornemmelsen af, hvad tursejlads er. Desuden giver denne ramme muligheden for at afprøve flere facetter af sejlads såsom natsejlads, at sove på en ankerplads og at sejle længere ture. Underviseren er hele tiden i nærheden, hvilket skaber mulighed for læring også uden for undervisningstimerne. Vores undervisere er erfarne sejlere og har været eller er på vej ud som fast besætning på en langturssejler båd. Sidst, men ikke mindst, er det sociale fællesskab i højsædet igennem denne uge, og der vil være rig mulighed for at skubbe til sine grænser samt at lære hinanden at kende på en måde, som vi ellers sjældent gør i en travl hverdag.

Alt dette giver en mulighed for at fornemme livet som tursejler, hvilket indebærer at alle får ansvarsområder, som afspejler den struktur, der normalt er på turbåde (madlavning, rengøring, proviantering, budget). Man får dermed mulighed for at smage på livet på langtur, samtidig med at man kommer hjem med et duelighedsbevis.

Det praktiske:
Duelighedskurser gennemføres over 6 dage og KUN i Danmark, ikke på bådene i Stillehavet.

Kursister får adgang til eLearning i god tid før kurset, og man kan dermed forberede sig på teorien inden kurset. Teoriprøven gennemføres online via eLearning inden opstarten af selve kursusugen.

Den praktiske prøve gennemføres på den sidste dag af kurset. Det vil sige at man, forhåbentlig, forlader båden og samtidig har bestået duelighedskurset. Man skal ikke efterfølgende op til flere prøver for at få sit duelighedsbevis

Vi er stolte over at præsentere et duelighedskursus, som er markant anderledes end hvad der ellers er på markedet. Duelighedskurser hos mOcean er åbne for alle over 18 år og det kræver ingen erfaring – vores sejlerkurser er for begyndere. På alle kurser er der påmønstring kl. 09 på førstedagen og afmønstring ca. kl. 17 på sidstedagen. På alle kurser er der på/afmønstring i Vallensbæk Havn.

Økonomi:
Prisen for duelighedskurset er 8.500 kr. eksklusiv registrering hos duelighed.dk (195 kr. betales direkte til duelighed.dk i forbindelse med tilmelding til eLearning), registrering og udstedelse af selve duelighedsbeviset (150 kr.) samt prøvegebyrer (500 kr.) som begge afregnes direkte med censor i forbindelse med den praktiske prøve.
Udgifter til mad, drikkevarer og havneafgifter deles blandt alle ombordværende (forvent ca. 500 – 1.000 kr.).
Der kan forventes udgifter til materialer til eLearning på ca. 600 kr.

Efter endt kurset og såfremt den praktiske prøve er bestået får man tilsendt et duelighedsbevis gennem Søfartsstyrelsen.

Praktiske informationer om kurserne tilgår i forbindelse med tilmelding. Hvis du har spørgsmål kan du skrive en mail til duelighed@mocean.dk

Forsikring:
Tilmeldingen til kurser og kursusdatoer er bindende, og der ydes ingen refundering ved forhindret fremmøde, sygdom, eller ikke beståede kurser.

Bliver du forhindret før kurset er det dog muligt at flytte kurset, såfremt du har tegnet en forsikring samtidig med din tilmelding til kurset. Forsikringen koster 10% af kursets pris. Forsikringen giver dig mulighed for at flytte kursus dato én gang. Sygdom / forhindret fremmøde skal meldes senest 24 timer før kurset. Du kan flytte kurset til et kursus på et senere eller tidligere dato (dog senest 12 måneder frem). En evt. prisforskel skal betales hvis kurset er dyrere, men udbetales ikke hvis kurset er billigere. Pengene kan ikke betales retur på baggrund af forsikringen. Forsikringen er kun gyldig såfremt den er tegnet og betalt samtidig med at du tilmelder dig kurset. Tegnes ingen forsikring ved kursusbestilling, kan vi ikke ændre tilmeldingen når først den er lavet.

Informationsmøde:
Hvis du vil høre mere om hvordan et duelighedskursus ser ud hos os inden du tilmelder dig, så afholder vi informationsmøder cirka en gang om måneden. Se datoer og tilmeld dig et af vores gratis informationsmøder her. Husk at tilmelde dig det der hedder:
“DUELIGHED informationsmøde”.